Thermostaat vervangen

Zo goed als iedereen heeft er een in huis: een thermostaat

Hiermee regel je de temperatuur in je huis. De thermostaat staat in verbinding met de verwarmingsketel. Als het in huis te koud dreigt te worden, geeft de thermostaat een seintje en de ketel begint te verwarmen. Als dit proces niet goed meer loopt, is het misschien tijd om de thermostaat te vervangen.

thermostaat vervangenVergeet ook de batterijen niet

Voor je begint met het thermostaat vervangen, controleer je eerst of de batterijtjes die erin zitten niet gewoon op zijn. Zijn ze in orde, maar reageert de thermostaat slecht, dan moet je de thermostaat vervangen. Lees zeker eerst deze tips, zo ben je zeker op de hoogte van wat je wil gaan doen en wil bereiken.

De ketel

Iedere thermostaat of verwarmingsketel kan zijn eigen eigenaardigheden hebben en het is wel belangrijk dat die twee elkaar goed begrijpen. Voor het thermostaat vervangen ga je na bij de installateur of leverancier van de nieuwe thermostaat, of het gekozen model bij jouw verwarmingsketel past.

Thermostaat vervangen

Schroef de oude thermostaat los. Met wat geluk kun je de nieuwe met dezelfde schroeven vastzetten, anders zul je extra gaten moeten boren. De oude thermostaat zat met twee draadjes vast. In de gebruiksaanwijzing staat precies waar je die twee draadjes moet aansluiten.

Thermostaat vervangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *