Modulerende thermostaat

Wat is een modulerende thermostaat

Modulerende thermostaatEen modulerende thermostaat past het vermogen van de cv-ketel aan afhankelijk van de warmtevraag. Hoe groter het verschil tussen de kamertemperatuur en de gewenste temperatuur hoe groter het vermogen dat wordt aangestuurd door de modulerende thermostaat.

Wanneer echter het verschil tussen de kamertemperatuur en de gewenste temperatuur kleiner wordt zal de modulerende thermostaat ervoor zorgen dat ook het geleverde vermogen van de cv-ketel verminderd. De ketel zal dus niet ofwel volledig aan staan of volledig uit staan zoals bij een gewone thermostaat, maar zal afwisselend draaien op meer of minder vermogen.

Deze manier van regelen kan enkel in combinatie met een bijhorende modulerende hoogrendementsketel.

Wat zijn de gevolgen van moduleren

Aangezien een modulerende thermostaat het vermogen regelt in functie van de kamertemperatuur, zal deze ervoor zorgen dat de kamer altijd op de juiste temperatuur is en tegelijkertijd zal deze ook de laagst mogelijke keteltemperatuur realiseren om de gewenste kamertemperatuur te bereiken.

Hierdoor zal de ketel altijd zo zuinig mogelijk werken. Met andere woorden een modulerende thermostaat biedt u het hoogste comfortgevoel met een lagere energiekost.

Beste modulerende thermostaten van 2024

€219,00
Bekijk
€219,00
Bekijk
€219,00
Bekijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *